Recepty > zeleninové > bramborová omeleta s kopřivami
Potřebné suroviny:
Množství pro 1 osobu: 2 velké brambory, 5 listů mladých kopřiv, lžička soli, špetka pepře, 2 vejce, 1 stroužek česneku, lžička kmínu, olej na smažení
Postup přípravy:
Oloupané studené vařené brambory nakrájíme na plátky a poklademe do rozpáleného oleje na pánvi, okmínujeme a opečeme po obou stranách. Rozšleháme vejce, přidáme stroužek česneku rozetřený se solí, trochu pepře a jemně posekané kopřivové listy. Směsí zalijeme brambory, přikryjeme poklicí a necháme na mírném ohni ztuhnout. Také je můžeme dát zapéct do trouby.
Další jídla:
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Jahodové čatní s mangem zavíčkujeme a postavíme dnem vzhůru.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Polévka z dýně hokaido zjemněná smetanou.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Treska s rajčaty kterou přelijeme vypečenou šťávou.
Baskické fazole se sosem.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Španělská omeleta
Bramborová omeleta s kopřivami rozezní chuťové pohárky.