Recepty

Recepty > polévky > bramboračka na kyselo

Bramboračka na kyselo recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

500 g brambor, 1,5 lžíce másla, 1 cibule, celer, 1 mrkev, petržel, kmín, bobkový list, kuličkový pepř, nové koření, 20 dkg čerstvých hřibů, 1,5 dl mléka, 1 lžíce hladké mouky, 2 dl zakysané smetany, kopr, ocet, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Na rozehřátém másle osmahneme na drobné kostičky pokrájenou zeleninu, přidáme na kostičky nakrájené brambory, zalijeme 1,5 litru vody, přidáme kmín, bobkový list, kuličky pepře, nové koření a do poloměkka podušené houby (případně namočené sušené) a pod pokličkou vše zvolna vaříme doměkka. Poté vyjmeme koření, polévku zahustíme mlékem s rozkvedlanou moukou, ještě 10 minut povaříme, vmícháme zakysanou smetanu, přidáme nasekaný kopr, dochutíme octem, solí a mletým pepřem.

Další recepty:
Čočkovka s brambory do které mícháme rajčatový protlak.
Rychlá sýrová polévka z tavených sýrů.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Polévka cibulačka se sýrem kterou posypeme sýrem a petrželkou.
Falešná slepičí polévka z mrkve.
Falešná dršťková polévka z kůže.
Fazolová čorba podávaná se snítkou kopru.
Bramboračka s houbami a drceným kmínem.
Jihočeská bramboračka ochucená octem.
Slepičí polévka s játrovými knedlíčky a bílým pečivem.
Bramboračka na másle s jíškou.
Rychlá rajská omáčka

Recepty
Bramboračka

Ochutnejte recept bramboračka na kyselo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.