Recepty

Recepty > polévky > boršč tři druhy masa

Boršč tři druhy masa recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

300 g masa (hovězího, vepřového, telecího), 250 g hlávkového zelí, 250 g kapusty, 100 g červené řepy, 50 g celeru, 1000 ml vývaru, 150 ml zakysané smetany, 4 lžíce protlaku, 2 lžíce cukru, 2 lžíce octa, 2 brambory, 2 mrkve, divoké koření, mletý pepř, olej, sůl

Recept na přípravu:

Brambory a celer oloupeme, opláchneme, nakrájíme na kostičky, očištěnou mrkev nakrájenou na menší kousky, omyté zeli i kapustu na nudličky a očištěné maso nakrájené na kostky. V hrnci na 2 lžicích rozehřátého oleje orestujeme maso, přidáme připravenou zeleninu, vše krátce orestujeme, zalijeme vývarem, přidáme divoké koření, přivedeme k varu a poté zvolna vaříme. Během vaření přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou červenou řepu, vše uvaříme doměkka, pak z polévky vyndáme divoké koření a vmícháme rajčatový protlak. Hotový boršč podle potřeby dochutíme solí, pepřem, octem, cukrem, rozdělíme na talíře a zjemníme zakysanou smetanou.

Další recepty:
Játrové knedlíčky z kuřecích jater chvíli povaříme.
Kuřecí vývar s drobením nalijeme na talíře a ozdobíme zelenou petrželkou.
Houbovka se smetanou kterou podáváme s pečivem.
Zelňačka s uzeným masem kterou dochutíme podle chuti solí a pepřem.
Dršťková polévka z hub kterou podáváme s pečivem.
Maso tří barev připravujeme současně na třech pánvích.
Bílá bramboračka do níž přidáme mléko s rozšlehaným žloutkem.
Strouhankové knedlíčky do polévky vyplavou, když jsou uvařené.
Ukrajinský boršč podáváme s kopečkem zakysané smetany.
Kulajda z kyselých hub do které přidáme uvařená vejce.
Pyré z červené čočky podáváme jako přílohu.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Česnečka s kroupami předem uvařenými.
Ruský boršč

Recepty
Motto

Boršč tři druhy masa přináší na talíře svoji vytříbenou chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.