Recepty > polévky > boršč se zakysanou smetanou
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 červená řepa, 30 dkg vepřového masa, 30 dkg hovězího masa, 20 dkg kuřecího masa, 2 bobkové listy, 5 kuliček nového koření, 10 kuliček černého pepře, 5 hřebíčků, 2 ks polévkových kostí, 1/2 celeru, 2 menší mrkve, 3 brambory, hlávkové zelí, rajský protlak, ocet, zakysaná smetana, 2 stroužky česneku
Recept na přípravu:
Připravte si maso včetně polévkových kostí a dejte ho vařit společně s bobkovým listem, hřebíčkem, celým pepřem a novým kořením. Maso ve vodě pomalu vařte až do změknutí. Zároveň omyjte červenou řepu a i se slupkou ji uvařte doměkka. Na rozehřátém másle osmažte cibuli, přidejte nastrouhanou kořenovou zeleninu. Po osmahnutí zalijte vývarem z masa a přidejte i nakrájené brambory a hlávkové zelí. Až když je zelenina téměř hotová, přidává se nastrouhaná červená řepa, rajský protlak a uvařené maso, které si předtím nakrájíte. Boršč dochutíme česnekem, solí a octem podle chuti a na závěr ještě chvíli povaříme. Boršč se podává teplý na talíři a zdobí se zakysanou smetanou.
Další recepty:
Hovězí Eintopf ke kterému přidáme bílé fazole z konzervy.
Ruský boršč je tradiční jídlo.
Fazolačka s uzeným masem a brambory.
Ruský boršč s mletým masem a zeleninou.
Fazolky na smetaně s hovězím masem podáváme s vařenými bramborami.
Ukrajinský boršč z hovězího masa.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Hovězí vývar se zeleninou a zavářkou.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Frankfurtská polévka s fazolemi a brambory.
Krémová polévka z brokolice k níž za stálého míchání přilijeme smetanu.
Čočková polévka se zeleninou je podávána ještě za tepla.
Houbová polévka se smetanou kterou ozdobíme zelenou petrželí.
Zeleninový boršč
Boršč se zakysanou smetanou přináší na české talíře svoji chuť.