Recepty > francouzská kuchyně > baskické fazole
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu pokrmu:
500 g zelených fazolových lusků, 4 rajčata, 1 středně velká cibule, 100 g slaniny, 2 stroužky česneku, pepř, sůl
Postup přípravy:
Rajčata spaříme vařící vodou a oloupeme. Do hrnce se silným dnem, nejlépe litinovým, vložíme na kostičky nakrájenou slaninu, nadrobno nakrájenou cibuli a necháme ji smažit dozlatova. Přidáme oloupaná, na kostičky nakrájená rajčata, posolíme je a popepříme. Poté nasypeme do hrnce syrové, očištěné fazolové lusky a prolisovaný nebo nadrobno nakrájený česnek. Zalijeme vodou, přikryjeme a vaříme na mírném ohni tak dlouho, až se voda téměř vyvaří a zůstane jen výborná šťáva.
Další recepty:
toulonská omeleta, dijonské brambory, ratatouille, cuketa po řecku, kuře na paprice, toulonské závitky, kuřecí kung-pao, houbový guláš
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.