Recepty > moučníky a dezerty > banánová bleskovka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 koupený nízký korpus na koláč, marmeláda
Náplň: 1,5-2 banány, kakaový nebo čokoládový uvařený pudink (0,5 l mléka, 1 pudinkový prášek, cukr podle chuti)
kokos na posypání
Recept na přípravu:
Korpus potřeme tence marmeládou, poklademe kolečky banánu a zalijeme horkým pudinkem. Posypeme kokosem a po zchladnutí dáme ztuhnout do lednice. Podáváme ke kávě.
Další recepty:
Ovesné kuličky necháme v chladu ztuhnout.
Sušenky z ovesných vloček bez cukru pečeme dozlatova při střední teplotě.
Kynutý borůvkový koláč s drobenkou připravenou z mouky, másla a cukru.
Hrníčková cuketová buchta s vejci.
Těsto na štrůdl necháme v chladnu odpočinou.
Ovocný koláč s tvarohem pečeme asi 30 minut.
Pšeničný chléb s kmínem z domácí pekárny připravíme na program klasik.
Chléb z kvásku necháme 4-5 hodin kynout.
Hraběnčiny řezy s jablky pečeme po dobu 25-30 minut.
Čokoládový dort necháme ztuhnout v lednici.
Kachna na medu s broskvemi.
Borůvkový koláč s drobenkou pečeme cca 45 minut.
Italský chléb focaccia položíme na pečícím papírem vyložený plech.
Kmínový chléb z domácí pekárny
Banánová bleskovka vykouzlí v ústech lahodnou chuť.