Recepty

Recepty > polévky > balkánská polévka se sýrem

Balkánská polévka se sýrem

Suroviny potřebné pro přípravu:

450 g brambor, 200 g balkánského sýra, 2 lžíce másla, špetka pepře, malá plechovka sterilizovaného hrášku, lžíce nasekané petrželové nati, 1 litr vody, špetka soli

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Potom je vložíme do hrnce s vařící osolenou vodou. Plamen zmírníme a brambory zvolna vaříme. Když jsou brambory poloměkké, přidáme strouhaný balkánský sýr a necháme ho v polévce rozpustit. Před koncem vaření zjemníme polévku máslem, přidáme sterilovaný hrášek a okořeníme pepřem. Solit většinou nemusíme, balkánský sýr je slaný dostatečně. Při podávání na talíři ozdobíme najemno nasekanou petrželkou.

Další recepty:
Kyselica s klobásou kterou nakrájíme na kolečka.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Francouzská majonéza jemně okyselená.
Zeleninová polévka s houbami jíž dochutíme smetanou.
Zelná polévka z kysaného zelí s párkem který nakrájíme na kostičky.
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Valašská kyselica s brambory.
Španělská česnečka z osmahnutého česneku.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Pórková polévka s drožďovými knedlíčky které zavaříme.
Balkánské kuřecí kapsy osmažíme a poté chvíli dusíme.
Domácí vývar z hovězích kostí nemá být příliš mastný.
Francouzská bramboračka

Recepty
Motto

Balkánská polévka se sýrem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.