Recepty

Recepty > mleté maso > babiččiny karbanátky

Babiččiny karbanátky

Potřebné suroviny:

2 kg mletého masa (vepřové + hovězí), 3-4 stroužky česneku, 2 velké cibule, 2 lžíce majoránky, 5 vajec, 500g strouhanky, 250ml studené vody, sůl, olej

Postup přípravy:

Do mísy vložíme mleté maso, prolisovaný česnek, strouhanku, vejce, majoránku, nakrájenou cibuli (nekrájíme úplně nadrobno), osolíme (některá balená mletá masa obsahují sůl) a promícháme. Pak postupně vmícháme vodu. Z hmoty vytvoříme velké krabanátky, které pomalu smažíme na rozpáleném oleji.

Babiččiny karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Nebo můžeme podávat i studené s chlebem (karbanátek rozkrojíme podélně na poloviny, půlkrajíček chleba potřeme kremžskou hořčicí, přidáme na tenké kroužky nakrájenou cibuli a přiklopíme polovinou karbanátku).

Další jídla:
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Sýrová roláda z plátkového sýra podávaná s pečivem.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Pikantní brusinková omáčka se hodí k různě upravovaným masům.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Babiččina zelňačka kterou přelijeme rozšťouchané brambory.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Bramborové karbanátky

Recepty
Motto

Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo babiččiny karbanátky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.