Recepty > mleté maso > babiččiny karbanátky
Potřebné suroviny:
2 kg mletého masa (vepřové + hovězí), 3-4 stroužky česneku, 2 velké cibule, 2 lžíce majoránky, 5 vajec, 500g strouhanky, 250ml studené vody, sůl, olej
Postup přípravy:
Do mísy vložíme mleté maso, prolisovaný česnek, strouhanku, vejce, majoránku, nakrájenou cibuli (nekrájíme úplně nadrobno), osolíme (některá balená mletá masa obsahují sůl) a promícháme. Pak postupně vmícháme vodu. Z hmoty vytvoříme velké krabanátky, které pomalu smažíme na rozpáleném oleji.
Babiččiny karbanátky podáváme s brambory nebo bramborovou kaší. Nebo můžeme podávat i studené s chlebem (karbanátek rozkrojíme podélně na poloviny, půlkrajíček chleba potřeme kremžskou hořčicí, přidáme na tenké kroužky nakrájenou cibuli a přiklopíme polovinou karbanátku).
Další jídla:
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Sýrová roláda z plátkového sýra podávaná s pečivem.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Pikantní brusinková omáčka se hodí k různě upravovaným masům.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Babiččina zelňačka kterou přelijeme rozšťouchané brambory.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Bramborové karbanátky
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo babiččiny karbanátky.