Recepty > moučníky a dezerty > babiččin moučník
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
Korpus: 4 vejce, 2 lžíce hladké mouky, 2 lžíce polohrubé mouky, 4 lžíce moučkového cukru, špetka soli, 1 lžíce kakaa
Náplň: 500 g bílého jogurtu, vanilkový cukr, 2-3 lžíce cukru, 1 šlehačkový dezert Dr. Oetker vanilkový, 300 ml mléka
Recept na přípravu:
Z bílků s trochou soli ušleháme sníh. V druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny, když je pěna ušlehaná, přidáme obě mouky, sníh. Polovinu těsta vlijeme do vymazané a vysypané dortové formy, druhou polovinu dochutíme kakaem a vlijeme na světlé těsto. V předem vyhřáté troubě pečeme 10 minut. Náplň připravíme následně: ušleháme v míse "Šlehačkový dezert Dr. Oetker" s mlékem dle návodu na sáčku, smícháme s jogurtem a cukrem. Na mírně vychladlý korpus naneseme náplň a vložíme do ledničky na alespoň šest hodin uležet. Poté babiččin ozdobíme strouhanou čokoládou.
Další recepty:
tříbarevný jablečný koláč, koláč s tvarohem, jablka v županu, ananasový dort, babiččina bramboračka, žemlovka, sypaný koláč s jablky, jablečný závin, tvarohové šátečky, jablečné řezy s polevou, cheesecake, dort Sacher, tvarohová žemlovka
Dobrou chuť vám přeje recept na babiččin moučník.