Recepty > polévky > andaluské gazpacho
Suroviny potřebné pro přípravu:
5 plátků toustového chleba, 150 ml vody, 750 g nakrájených rajčat, 1 červená paprika, 2 mladé cibulky, 2-3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, 1/2 lžičky růžového pepře, sůl, tabasco, citronová šťáva
Recept na přípravu:
Z plátků toustového chleba odkrojíme kůrky, chleba nakrájíme a dáme do mixéru. Přidáme vodu, nakrájená rajčata, červenou papriku, cibulky, česnek, olivový olej, vinný ocet, pepř, sůl a vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou štávou a tabaskem. Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.
Další recepty:
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Španělská polévka gazpacho
Andaluské gazpacho přináší na české talíře svoji chuť.