Recepty

Recepty > polévky > andaluské gazpacho

Andaluské gazpacho recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 plátků toustového chleba, 150 ml vody, 750 g nakrájených rajčat, 1 červená paprika, 2 mladé cibulky, 2-3 stroužky česneku, 4 lžíce olivového oleje, 1 lžíce vinného octa, 1/2 lžičky růžového pepře, sůl, tabasco, citronová šťáva

Recept na přípravu:

Z plátků toustového chleba odkrojíme kůrky, chleba nakrájíme a dáme do mixéru. Přidáme vodu, nakrájená rajčata, červenou papriku, cibulky, česnek, olivový olej, vinný ocet, pepř, sůl a vše rozmixujeme. Dochutíme solí, pepřem, citronovou štávou a tabaskem. Andaluské gazpacho podáváme s pečivem.

Další recepty:
Tradiční boršč podáváme ozdobený zakysanou smetanou.
Zelňačka s klobásou a smetanou rozmíchanou s moukou.
Boloňské špagety s mletým masem posypeme strouhaným sýrem.
Jihočeská bramboračka kterou dochutíme octem.
Fazolačka na kyselo kterou přikyselíme octem.
Kulajda s houbami a koprem který přidáme najemno nasekaný.
Rychlá gulášová zelňačka kterou podáváme ještě teplou.
Bramboračka se sušenými houbami a vymačkaným stroužkem česneku.
Cibulová polévka se sýrem strouhaným.
Polévka z červené čočky a rajčat vařená do změknutí čočky.
Gulášová polévka z mletého masa dochucená polévkovým kořením.
Rajská polévka s rýží předem uvařenou.
Hovězí guláš na červeném víně chutná houskovým knedlíkem.
Španělská polévka gazpacho

Recepty
Motto

Andaluské gazpacho přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.