Recepty

Recepty > kuře > africké kari

Africké kari

Potřebné suroviny:

1 celé kuře
1 plechovka kokosového mléka
1 lžička olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 konzerva oloupaných rajčat
2 lžičky kari koření
1 citrón

Postup přípravy:

Kuře naporcujeme a vykostíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, bobkový list a vaříme, dokud nám cibulka nezesklovatí. Přidáme rajčata, kari, osolíme a vaříme dalších 5 minut. Přidáme naporcované maso a vaříme, dokud maso neztratí svou růžovou barvu. Zmírníme teplotu, přidáme kokosové mléko a za občasného míchání vaříme dalších 15 minut. Těsně před podáváním vmícháme šťávu z citrónu.

Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Recept kuře na kari

Recepty
Motto

Recept na přípravu jídla africké kari přináší na talíř svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.