Potřebné suroviny:
1 celé kuře
1 plechovka kokosového mléka
1 lžička olivového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
1 bobkový list
1 konzerva oloupaných rajčat
2 lžičky kari koření
1 citrón
Postup přípravy:
Kuře naporcujeme a vykostíme. Na pánvi rozehřejeme olej, přidáme najemno nasekanou cibuli, prolisovaný česnek, bobkový list a vaříme, dokud nám cibulka nezesklovatí. Přidáme rajčata, kari, osolíme a vaříme dalších 5 minut. Přidáme naporcované maso a vaříme, dokud maso neztratí svou růžovou barvu. Zmírníme teplotu, přidáme kokosové mléko a za občasného míchání vaříme dalších 15 minut. Těsně před podáváním vmícháme šťávu z citrónu.
Další jídla:
Maďarský kuřecí perkelt podáváme s noky.
Krůtí tokáň podáváme s těstovinami.
Marinovaná kuřecí křídla za mírného podlévání upečeme.
Kuře pečené v alobalu asi hodinu.
Marinované kuřecí řízky, na každý položíme plátkový sýr.
Drůbeží sekaná připravená z polotovaru.
Pečené kuře po staročesku dochutíme solí a citronovou šťávou.
Krůtí plátky na smetaně podáváme s rýží.
Pečený bažant na slanině podáváme s knedlíky a červeným zelím.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Pečená krůtí stehna pečeme cca 2 hodiny.
Recept na kuře na paprice s rýží.
Recept na bramboráky se zelím smažené dozlatova.
Recept kuře na kari
Recept na přípravu jídla africké kari přináší na talíř svoji chuť.