Recepty > polévky > boršč s klobásou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
200 g hlávkového zelí, 150 g červené řepy, 120 g mrkve, 120 g celeru, olej, 2 lžíce rajčatového protlaku, sůl, 4 bobkové listy, 60 g klobásy, 80 g vařeného uzeného masa, 60 g jemných párků, zakysaná smetana
Postup přípravy:
Zelí nakrájíme, zeleninu nakrájíme na kostičky, vše osmahneme na rozpáleném oleji a přimícháme rajčatový protlak, sůl a zalijeme vodou. Přidáme bobkové listy a necháme zvolna vařit.
Oloupané klobásy nakrájíme na plátky, uzené maso na drobné kostičky, párky na špalíčky a uzeniny zprudka osmahneme na rozpáleném oleji. Když zelenina změkne, přidáme opečené uzeniny, povaříme a nakonec podle potřeby osolíme.
Polévku rozdělíme na talíře a do každé porce přidáme zakysanou smetanou.
Další recepty:
zelňačka s klobásou, krkonošský boršč, koprová kulajda, sýrová polévka, ruský boršč, polévka česnečka, gulášová polévka, česnečka, kuřecí vývar s noky, krabí polévka, čočková polévka, hořčičná polévka, mléková polévka, hamburská omáčka
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.