Recepty

Recepty > polévky > polévka česnečka

Recept - Polévka česnečka

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Potřebné suroviny:

2 velké brambory, sůl, 5 i více stroužků česneku, 1 až 2 kostky vývaru, lžíce sádla nebo oleje, vegeta, mletý pepř, hladká mouka

Postup přípravy:

Brambory oloupeme, nakrajíme na kostičky a vložíme do osolené vody, ve které je uvaříme.

Když jsou brambory již téměř hotové, přihodíme kostky vývaru, rozdrcené stroužky česneku utřené se sádlem nebo olejem a vše necháme ještě chvíli povařit. Poté polévku česnečku dochutíme solí, vegetou a mletým pepřem a zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou, důkladně provaříme a můžeme polévku nalít do talířů a podávat.

Polévka česnečka je výborná po opičce.

Další recepty:

Silná česnečka uvařená ze siných surovin, na kterých nešetříme, rozvoní v talířích i při vaření dům nebo byt.

Sýrová polévka s bramborem, který nakonec trochu rozšťoucháme.

Česnečka s taveným sýrem a opečenými kostkami chleba, rohlíků nebo housky. Tavený sýr se v horké polévce rozpustí.

Uvařená dýňová polévka se zázvorem se při podávání na povrchu zakape dýňovým olejem.

Staročeská česnečka z oloupaného česneku.

Po uvaření se hotová mléková polévka posype nadrobno nasekanou pažitkou a může se jíst.

Tradiční polévka česnečka se připravuje z prolisovaného česneku a na kostičky nakrájených brambor.

Recepty
Externí odkazy

Recepty chutnají doma i u přátel.


Yin.cz prináší informace nejen o jídle.