Recepty > polévky > polévka česnečka
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
2 velké brambory, sůl, 5 i více stroužků česneku, 1 až 2 kostky vývaru, lžíce sádla nebo oleje, vegeta, mletý pepř, hladká mouka
Postup přípravy:
Brambory oloupeme, nakrajíme na kostičky a vložíme do osolené vody, ve které je uvaříme.
Když jsou brambory již téměř hotové, přihodíme kostky vývaru, rozdrcené stroužky česneku utřené se sádlem nebo olejem a vše necháme ještě chvíli povařit. Poté polévku česnečku dochutíme solí, vegetou a mletým pepřem a zahustíme hladkou moukou smíchanou s vodou, důkladně provaříme a můžeme polévku nalít do talířů a podávat.
Polévka česnečka je výborná po opičce.
Další recepty:
Silná česnečka uvařená ze siných surovin, na kterých nešetříme, rozvoní v talířích i při vaření dům nebo byt.
Sýrová polévka s bramborem, který nakonec trochu rozšťoucháme.
Česnečka s taveným sýrem a opečenými kostkami chleba, rohlíků nebo housky. Tavený sýr se v horké polévce rozpustí.
Uvařená dýňová polévka se zázvorem se při podávání na povrchu zakape dýňovým olejem.
Staročeská česnečka z oloupaného česneku.
Po uvaření se hotová mléková polévka posype nadrobno nasekanou pažitkou a může se jíst.
Tradiční polévka česnečka se připravuje z prolisovaného česneku a na kostičky nakrájených brambor.
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.