Recepty > mleté maso > biftečky z kuřete a bůčku
Potřebné suroviny:
1 kuře, 1 kg vepřového bůčku, 4 vejce, 250ml mléka, cca 2 hrsti hrubé mouky, sůl, mletý pepř, olej
Postup přípravy:
Kuře vykostíme a společně s bůčkem umeleme na masovém mlýnku. Přidáme mléko, rozšlehaná vejce, trochu grilovacího koření, osolíme, opepříme mletým pepřem, důkladně promícháme a nechám proležet do druhého dne v lednici.
Druhý den zahustíme moukou a namočenýma rukama tvoříme koule o velikosti přibližně jako tenisák. Trochu splácneme na bifteček a zvolna smažíme na rozpáleném oleji z obou stran.
Biftečky z kuřete a bůčku podáváme s brambory, bramborovou kaší nebo chlebem a zeleninovou oblohou nebo salátem.
Další jídla:
Kuřecí biftečky pečeme na rozpáleném oleji.
Zelné závitky s rýží ozdobíme trochou petrželky.
Plněné papriky s rajskou omáčkou vložíme do rozehřáté trouby a upečeme.
Plněné papriky se sýrem pečeme, až se udělá kůrka.
Kuřecí karbanátky upečeme dozlatova.
Sýrová roláda z plátkového sýra podávaná s pečivem.
Boloňské špagety s mletým masem a strouhaným sýrem.
Kuře na smetaně přelijeme omáčkou.
Kuře na paprice můžeme podávat například s knedlíkem.
Babiččina zelňačka kterou přelijeme rozšťouchané brambory.
Pikantní kuřecí guláš podáváme s vhodnou přílohou.
Biftečky z mletého masa
Recept, podle kterého je hračka připravit jídlo biftečky z kuřete a bůčku.