Recepty > polévky > zuppa minestrone
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
50 g prorostlé slaniny, 1 lžíce olivového oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 brambory, 1 mrkev, 2-3 řapíky celeru, 2-3 větší rajčata, 150 g cuket, tykviček, paprik, pórku, fazolek, 1 litr masového vývaru, sůl, mletý pepř, snítky čerstvé šalvěje a rozmarýnu, 150 g konzervovaných slitých fazolí, 100-150 g krátkých těstovin, svazek zelené petrželky, 70 g parmezánu
Recept na přípravu:
Všechny druhy zeleniny omyjeme, popřípadě oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo plátky. V hrnci osmahneme na oleji drobně nakrájenou slaninu, necháme na ní zesklovatět cibuli a česnek, přisypeme kostičky brambor a opečeme. Přidáme všechnu pokrájenou zeleninu a necháme za občasného promíchání krátce osmahnout. Zalijeme vývarem, osolíme a ochutíme pepřem a bylinkami a vaříme, dokud zelenina není téměř měkká. Poté přidáme slité fazole a zvlášť v osolené vodě al dente uvařené těstoviny. Polévku necháme přejít varem, stáhneme s ohně, případně dochutíme a podáváme posypanou usekanou čerstvou petrželkou a hoblinkami nebo strouhaným parmezánem.
Další recepty:
Cuketa na kari do které přidáme kokosové mléko.
Salát z červené řepy smícháme se zakysanou smetanou.
Kuřecí vývar s nudlemi dochutíme nadrobno nasekanou petrželkou.
Pyré ze sladkých brambor podáváme teplé.
Toskánská Minestrone s bazalkou.
Zelňačka s mrkví a brambory.
Kaše z červené čočky pro děti s mlékem.
Piškotový svítek nakrájíme na kostičky.
Italská zeleninová polévka minestrone posypaná strouhaným parmezánem.
Cibulačka s červeným vínem a lžicí zakysané smetany.
Zimní zeleninová polévka kterou plníme do krabiček a zmrazíme.
Italská rajčatová omáčka z konzervovaných rajčat.
Cuketová polévka s mrkví kterou podáváme s hoblinkami parmezánu.
Letní minestrone
Ochutnejte recept zuppa minestrone.