Recepty > moučníky a dezerty > žitné placky
Suroviny potřebné pro přípravu:
Na žitné placky budeme potřebovat 300 g jemně pomleté žitné mouky, 150 ml vody, drcený kmín a sůl
Recept na přípravu:
Mouku, kmín, vodu a sůl vypracujeme. Vzniklé těsto zpracujeme do tvaru kuliček, které následně vyválíme na placky velikosti plochy dlaně. Placky pokládáme na vymazaný plech a při nízké teplotě pečeme do zlatova.
Další recepty:
Dip do tortilly necháme rozležet.
Omeleta z ovesných vloček s marmeládou.
Chlebové placky na grilu podávejte potřené olejem.
Chlebová polévka do které přidáme rozkvedlané vajíčko.
Jablečný koláč na plech potřeme citrónovou polevou.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Jogurtové těsto na pizzu poklademe různými ingrediencemi.
Chlebové placky opékáme na pánvi.
Zelné placky z kysaného zelí zprudka upečeme.
Moravské kynuté koláče by neměly příliš ztmavnout.
Tvarohový frgál můžeme pokapat rozpuštěným máslem.
Palačinky podáváme naplněné náplní.
Pizza těsto pečeme do zlatava 20-25 minut.
Ovesné placky
Žitné placky vykouzlí na stole lahodnou chuť.