Recepty

Recepty > polévky > zimní polévka s česnekem

Zimní polévka s česnekem

Suroviny potřebné pro přípravu:

3 stroužky česneku, 2 tuříny, 2 celery, 2 brambory, 350 g dýně, 2 mrkve, 1/4 hlávky zelí, 50 g másla, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Česnek jemně nasekáme. Mrkev, tuřín, celer a brambory nakrájíme na malé kostky. Zelí nakrájíme na malé proužky. Česnek, celer, mrkev a tuřín podusíme v 30 g másla. Když je zelenina měkká (ale ještě bez barvy), přilijeme 2 litry vody, osolíme a hodinu na mírném ohni vaříme. Potom přidáme zelí, dýni a brambory a vaříme dalších 30 minut. Hotovou polévku přelijeme do polévkové mísy, doplníme zbylým máslem a horkou podáváme.

Další recepty:
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Zimní polévka

Recepty
Motto

Zimní polévka s česnekem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.