Recepty

Recepty > polévky > zimní polévečka

Zimní polévečka

Suroviny potřebné pro přípravu:

1 balení zmrazené zeleninové směsi (mrkev, pórek, celer, zelené lusky), 2 větší brambory, 1 cibule, 2-3 stroužky česneku, hrst předvařených fazolí, hrst předvařeného hrachu, 2 lžíce kečupu, 1-2 lžíce mouky, masox nebo bujón, sůl, vegeta

Recept na přípravu:

Brambory oloupeme, nakrájíme na kostičky a dáme vařit společně se zeleninou, fazolemi, hrachem. Přidáme masox, vegetu, prolisovaný česnek, nadrobno pokrájenou cibuli a vaříme doměkka. Potí zahustíme zimní polévečku kečupem rozmíchaným s moukou. Dochutíme a odstavíme.

Další recepty:
Máslové noky se žloutkem do polévky zaváříme.
Zelňačka s klobásou a kysanou smetanu na zjemnění.
Kuřecí polévka s kapáním je doplněná zelenou petrželkou.
Čočková polévka s uzeným masem ke které přidáme na osminky nakrájená vejce.
Zimní minestrone ke které podáváme krutonky nebo pečivo.
Cibulačka se sýrem a petrželkou.
Kuře na paprice s rýží.
Čočková polévka na kyselo kterou při podávání ozdobíme petrželkou.
Fazolačka se smetanou kterou můžeme mírně okyselit octem.
Bramboračka se sušenými houbami do které přidáme stroužek česneku.
Gulášovka s párkem je zahuštěná podle potřeby.
Staročeská bramboračka s houbami je okořeněná majoránkou.
Fazolačka s uzeným masem je posypaná pokrájenou pažitkou.
Pikantní zelňačka

Recepty
Motto

Zimní polévečka má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.