Recepty > zelí > zelné závitky v rajské omáčce
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
8 velkých zelných listů, 300 g mletého masa, 120 g uvařené rýže, 50 g nadrobno pokrájené cibule, 1 vejce, 125 ml mléka, 4 lžíce sekané petrželky, 2 lžíce másla, 1 konzerva rajčat, 100 g šunky, sůl, pepř
Recept na přípravu:
Žebra zelných listů seřízneme na plocho, listy vložíme do vařící vody, 5 minut povaříme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Mleté maso smícháme s rýží, cibulí, vejcem, mlékem a petrželkou, osolíme a opepříme. Mleté maso položíme na zelné listy, kraje zahneme, pevně srolujeme a osmažíme na rozehžátém másle dozlatova. Rajčata z konzervy rozkrájíme a společně se šťávou přidáme k závitkům. Závitky dusíme přikryté při nízké teplotě a nakonec dochutíme. Šunku nakrájíme na nudličky, opečeme do křupava a posypeme s ní závitky.
Další recepty:
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobáskou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Zelné závitky s mletým masem před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky v rajské omáčce.