Recepty

Recepty > zelí > zelné závitky s rýží

Zelné závitky s rýží recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

bílé víno, masový vývar, 1 bílé zelí, 1 lžíce oleje, 1 svazek kadeřavé petrželky, bílý mletý pepř, 1 polévková lžíce hladké mouky, 100 g anglické slaniny, 100 g tvrdého sýra, 2 cibule, 200 g rýže, 4 polévkové lžíce másla

Recept na přípravu:

Z očištěné a omyté hlávky zelí odtrhneme 8 velkých vrchních listů a vložíme je na přibližně 8 minut do vroucí osolené vody. Poté necháme listy okapat a zcela vychladnout. Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a necháme v hlubším hrnci zahřát a pustit tuk, přidáme nadrobno pokrájenou cibuli s rýží a krátce podusíme. Přilieme půl litru masového vývaru a při mírné teplotě dusíme 25-30 minut. Sýr nastrouháme nahrubo, petrželku operteme, osušíme, trochu si odložíme na ozdobení a zbytek jemně nasekáme. Sýr a petrželku vmícháme do rýže. Osolíme a opepříme. Rizoto rozdělíme rovnoměrně na jednotlivé zelné listy, pevně je srolujeme a důkladně upevníme špejlemi nebo ovážeme nití. V nádobě zahřejeme 2 lžíce oleje a závitky na něm ze všech stran osmažíme. Přilijeme zbytek vývaru a bílé víno při střední teplotě necháme přykryté 30 minut dusit. Hotové závitky vyjmeme a udřujeme stále teplé. Ve zbylém tuku upražíme dozlatova mouku, podlijeme připravným výpekem, krátce povaříme, osolíme a opepříme. Zbytek zelí nakrájíme nad drobné nudličky, podusíme, ochutíme a podáváme k závitkům zvlášť. Závitky rozdělíme na talíře, přidáme zelí, zalijeme omáčkou, ozdobíme trochou petrželky a můžeme podávat.

Další recepty:
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Zapečené vepřové závitky podáváme s vhodnou přílohou, nejlépe rýží.
Zelná polévka s klobáskou.
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Zelná polévka s bramborem a rozkvedlaným vajíčkem.
Zelné závitky s plátkem sýra, šunkou a vejcem

Recepty
Motto

Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky s rýží.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.