Recepty > zelí > zelné závitky s mletým masem a rýží
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
hlávka zelí, 500 g mletého masa, 2 velké rajské protlaky, 400 g rýže, 2-3 zeleninové bujony, 2-3 cibule podle velikosti, mletá paprika sladká, sůl, olej
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli, přidáme mleté maso a mícháme tak, aby se pěkně rozdrobilo, osolíme, zasypeme mletou paprikou a necháme ještě chvilku podusit. Syrovou rýži propláchneme, přimícháme do masa a necháme chladit. Z hlávky zelí vyřízneme ostrým nožem košťál co nejhlouběji tak, aby se uvolnilo co nejvíce listů. Pak celou hlávku vložíme do vroucí vody a pomocí dvou vidliček postupně pomalu uvolňujeme jednotlivé listy, kterým seřízneme tvrdou část žeber, větší listy můžeme rozpůlit. Na listy poklademe masovou směs a zavineme. Dno pekáčku poklademe potrhanými nebo příliš malými listy a na ně poklademe jednotlivé závitky. Podle velikosti hrnce můžeme udělat několik vrstev. V litru vody rozmícháme bujony a protlaky a opatrně závitky zalijeme. Dáme na plotýnku a pomalu dusíme hodinu a půl až dvě hodiny.
Další recepty:
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Halušky se zelím z brambor.
Zelná polévka s klobáskou.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Zelné závitky s mletým masem před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Masové kuličky v rajské omáčce podáváme s vhodnou přílohou.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky plněné mletým masem vložíme do trouby a 15 minut pečeme.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky s mletým masem a rýží.