Recepty > zelí > zelné závitky plněné mletým masem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
polovina šálku rýže, 2 stroužky česneku, 10 plátků anglické slaniny, polovina hlávky zelí, 1 cibule, 250 g mletého masa, sůl, pepř, tymián, mletá sladká a pálivá paprika, olej
Recept na přípravu:
Rýži uvaříme do poloměkka. Nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso, ochutíme kořením a solí, přidáme rýži a dusíme doměkka. Zelí rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě. Vařené zelí scedíme, necháme okapat. Každý list naplníme masovou směsí a svineme. Zhora omotáme plátkem slaniny. Vložíme do vymazané zapékací misky, natěsno vedle sebe, aby se zelné závitky plněné mletým masem nerozpadly. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C, ve které zelné listy 15 minut pečeme.
Další recepty:
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Zelné závitky s mletým masem před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Halušky se zelím z brambor.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Zelná polévka s klobáskou.
Zelné závitky s rýží
Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky plněné mletým masem.