Recepty

Recepty > zelí > zelné závitky plněné mletým masem

Zelné závitky plněné mletým masem recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

polovina šálku rýže, 2 stroužky česneku, 10 plátků anglické slaniny, polovina hlávky zelí, 1 cibule, 250 g mletého masa, sůl, pepř, tymián, mletá sladká a pálivá paprika, olej

Recept na přípravu:

Rýži uvaříme do poloměkka. Nadrobno pokrájenou cibuli a prolisovaný česnek zpěníme na rozpáleném oleji, přidáme mleté maso, ochutíme kořením a solí, přidáme rýži a dusíme doměkka. Zelí rozebereme na listy a uvaříme v osolené vodě. Vařené zelí scedíme, necháme okapat. Každý list naplníme masovou směsí a svineme. Zhora omotáme plátkem slaniny. Vložíme do vymazané zapékací misky, natěsno vedle sebe, aby se zelné závitky plněné mletým masem nerozpadly. Vložíme do trouby vyhřáté na teplotu 200 °C, ve které zelné listy 15 minut pečeme.

Další recepty:
Zapečená rýže se zelím a vepřovým masem pečeme, dokud se nevytvoří křupavá kůrka.
Játrová omáčka s rýží jako přílohou.
Zelné závitky s mletým masem před koncem pečení na chvíli odkryjeme.
Halušky se zelím z brambor.
Zapečené palačinky plněné kuřecím masem podáváme se zeleninou nebo zeleninovým salátem.
Kuře pečené na zelí rozdělíme na čtvrtky.
Zelná polévka s klobásou kterou zjemníme polévku zakysanou smetanou.
Zelné závitky ke kterým přidáme na každou porci lžíci kysané smetany.
Rajčata plněná mletým masem upečeme v předehřáté troubě.
Zelná polévka s klobáskou.
Zelné závitky s rýží

Recepty
Motto

Ochutnejte skvělou chuť, kterou přináší zelné závitky plněné mletým masem.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.