Recepty

Recepty > polévky > zelňačka z uzených kostí

Zelňačka z uzených kostí recept

Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.

Suroviny potřebné pro přípravu:

1-1,5 kg uzených kostí, 1 sklenice kysaného zelí, 2 velké cibule, 6 větších brambor, olej nebo máslo, bobkový list, celé nové koření, celý pepř, hladká mouka, mléko, Tatra mléko

Recept na přípravu:

Na rozehřátý olej nebo máslo dáme nadrobno nakrájenou cibuli, na kostičky nakrájené brambory a necháme chviku dusit. Mezitím propereme zelí, které pokrájíme na menší kousky a přidáme k bramborám spolu s uzenými kostmi. Zalijeme vodou, přidáme bobkový list, nové koření a pepř. Vaříme tak dlouho, až jsou maso i brambory měkké. Po uvaření kosti vyjmeme, obereme a maso vrátíme zpět do polévky. Do mléka zamícháme hladkou mouku a zavaříme do polévky. Nakonec přidáme Tatra mléko a už nemusíme vařit. Zelňačku ochutíme podle potřeby polévkovým kořením a solí.

Další recepty:
Cibulačka z hovězího vývaru s chlebem.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou.
Falešná dršťková z hlívy ústřičné se stroužkem rozetřeného česneku.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Česneková omáčka kterou podle chuti dosolíme.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Bramboračka s houbami a kmínem.
Oukrop s osmaženým chlebem.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou zjemníme lžíčkou másla.
Zelný vývar z uzených kostí dochutíme se podle potřeby.
Zelňačka s klobásou ke které přidáme cukr.
Rybí polévka s rajčaty

Recepty
Motto

Ochutnejte recept zelňačka z uzených kostí.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.