Recepty

Recepty > polévky > zelňačka z bílého zelí

Zelňačka z bílého zelí recept

Suroviny potřebné pro přípravu:

bílé kysané zelí, brambory, párky (nebo klobása), olej, cibule, mouka, polévkové koření (Klasik), sůl, Tatra mléko (nebo smetana)

Recept na přípravu:

Do jednoho hrnce dáme vařit zelí a do druhého brambory na kostičky (Nevaříme dohromady, jinak zůstanou brambory na povrchu tvrdé). Když je zelí měkké a brambory středně, dáme je dohromady do hrnce. Párek nakrájený na kostičky přidáme do hrnce. Na pánvi rozpálíme olej a osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku. Když je cibulka osmažená dozlatova, přidáme mouku a za stálého míchání, si připravíme řídkou kašičku (jíšku). Jíšku oprahneme do zlatova a poté za stálého míchání ji vléváme do polévky. Chvíli povaříme a ochutíme solí a polévkovým kořením. Na zjemnění polévky za stálého míchání přilijeme Tatra mléko.

Další recepty:
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Kapustnica s vařenými brambory.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Polévka z hlavy kapra s kousky chleba.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Červený boršč smetanu si do talíře s borčšem přidává každý sám.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Zelňačka z hlávkového zelí

Recepty
Motto

Zelňačka z bílého zelí přináší na české talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.