Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Suroviny potřebné pro přípravu:

250 g mletého masa, 500 g bílého zelí, 2 lžíce tuku, 1 středně velká cibule, 1,5 litru vývaru, šťáva z citronu, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Nakrájenu cibuli zpěníme na rozehřátém oleji, přidáme mleté maso, lehce osmahneme, osolíme, opepříme, zalijeme vývarem a povaříme. Mezitím nakrájíme zelí nadrobno, vložíme do vroucí polévky a necháme vařit, dokud zelí nezměkne. Nakonec dochutíme citronovou šťávou. Podáváme s na kostičky nakrájenou a osmahnutou houskou.

Další recepty:
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Zimní polévka

Recepty
Motto

Zelňačka s mletým masem má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.