Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s kroupama

Zelňačka s kroupama

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, 5 dkg velkých krup, 3 dkg tuku, 3 dkg mouky na jíšku, 10 dkg zeleniny a hub, 3 lžíce mléka, vaječný žloutek, sůl, pepř

Recept na přípravu:

Kroupy vypereme a namočíme přes noc do studené vody, druhý den je dolijeme vodou a uvaříme do měkka. Z tuku a mouky upravíme bledou jíšku a podlijeme ji vodou, v níž se kroupy vařily, nebo vývarem z kostí. Přidáme jemně nastrouhanou zeleninu, houby, koření a kroupy, které protlačíme cedníkem nebo umeleme na strojku. Polévku povaříme, před podáním do ní zakloktáme v mléce rozmíchaný žloutek a přidáme zelenou petrželku.

Další recepty:
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Česnečka s bramborem který vyříme do změknutí.
Zelňačka s klobásou do které můžeme přidat cukr.
Zimní zeleninová polévka kterou zmrazíme.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Zelňačka s kroupami

Recepty
Motto

Zelňačka s kroupama má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.