Recepty

Recepty > polévky > zelňačka s klobásou pro regiment hostů

Zelňačka s klobásou pro regiment hostů

Suroviny potřebné pro přípravu:

1000 g kysaného zelí, 1000 g vepřových žebírek, kmín, 2 hřebíčky, 3 kuličky nového koření, 3 bobkové listy, 5 kuliček černého pepře, hrst sušených hub, 5 stroužků česneku, 2 litry vody, 6 větších brambor, mletý černý pepř, saturejka, 80 g slaniny, 1 cibule, 3 lžíce hladké mouky, špetka harmonie chuti, 2 dl kysané smetany, majoránka, 2 paprikové nebo domácí klobásky

Recept na přípravu:

Kyselé zelí, nejlépe domácí, opatrně propláchneme a pokrájíme. V papiňáku ho zalijeme vodou a vaříme s vepřovými žebírky, kmínem, hřebíčky, kuličkami nového koření, bobkovými listy, kuličkami černého pepře, hrstí sušených hub (nemusí být) a stroužky utřeného česneku doměkka. Vody dáme tolik, aby bylo vše ponořené. Zvlášť uvaříme v osolené vodě brambory nakrájené na kostičky. Když je maso z žebírek měkké, vyjmeme jej z vývaru a obereme. Do polévky přidáme špetku ochucovadla, mletý černý pepř, saturejku a zahustíme jíškou ze slaniny, cibule a hladké mouky. Na závěr vmícháme kysanou smetanu, dochutíme a vsypeme promnutou majoránku. Maso z žebírek spolu s paprikovými klobáskami a vařenými bramborami vložíme do polévky a velmi si pochutnáváme.

Další recepty:
Ruský boršč vaříme doměkka.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Zelňačka s klobásou zjemněná smetanou.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Zelňačka s klobásou pro regiment hostů má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.