Recepty

Recepty > polévky > zelňačka se zápražkou

Zelňačka se zápražkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

1,5 litru vody, 15 dkg zeleniny (z toho 5 dkg cibule), 3 dkg tuku pod zeleninou, 5 dkg tuku, 5 dkg mouky na jíšku

Recept na přípravu:

Zeleninu osmažíme nadrobno a osmažíme na tuku. Zalijeme ji vodou nebo vývarem z kostí, zahustíme zlatovou jíšku a dobře povaříme. Hotovou polévku okořeníme podle chuti. Do pražených zeleninových polévek můžeme pro chuť přidat i kousek usekané uzeniny. Do vývaru použijeme všechny čisté listy, kořeny, slupky a natě zelenin.

Další recepty:
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Brokolicová polévka se smetanou necháme prohřát.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Mexická salsa chutná k pečivu.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Krémová zelňačka dochucená vegetou.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Jáhlová polévka

Recepty
Motto

Zelňačka se zápražkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.