Recepty > zelí > zelí s rajčatovým protlakem
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Ingredience potřebné pro přípravu:
500 g hlávkového zelí, kmín, sůl, bobkový list, 1 lžíce hladké mouky, mléko, 2 lžíce oleje, 1 malý rajčatový protlak, cukr, ocet
Postup přípravy:
Zelí nakrájíme na nudličky, zalijeme vodou, přidáme lžičku kmínu, bobkový list, osolíme a uvaříme do měkka. Z oleje, mouky a mléka připravíme bešamel, přilijeme k zelí, rozmícháme, přidáme rajčatový protlak a krátce povaříme. Ochutíme trochou cukru a octa. Zelí má být husté.
Podávame s masem, karbanátky, opečenou klobáskou nebo pro vegetariány s tempehem, naloženým či uzeným tofu a brambory nebo chlebem.
Další recepty:
houbové karbanátky, italské rizoto s houbami, houbový guláš, čínské nudle
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.