Recepty > polévky > zeleninová zapražená polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
500 ml podmáslí, 200 g kořenové zeleniny, 3 lžíce přepuštěného másla, hrst krupice, ovesných vloček, 2 vejce, kmín, sůl, čerstvá petrželka
Recept na přípravu:
Cibuli nakrájejte najemno a osmažte na másle. Přidejte nastrouhanou zeleninu a opražte. Pak přidejte hrst krupice, chvíli míchejte, vše zalijte vodou nebo podmáslím, osolte, okmínujte, přidejte vločky a vařte asi 10 minut. Nakonec vložte do vroucí polévky dvě vejce a nechte je srazit. Polévku ozdobte sekanou petrželovou natí.
Další recepty:
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Zeleninová polévka s nudlemi při podávání ji posypeme parmezánem.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Kopřivová polévka recept
Zeleninová zapražená polévka má své chuťové kouzlo.