Recepty

Recepty > zeleninové > zeleninová pomazánka

Zeleninová pomazánka

Potřebné suroviny:

6 šálků míchané zeleniny, 2 lžíce obilných klíčků, 2 lžíce másla, lžička drceného kmínu, 2 šálky sójové majonézy, 2 lžíce francouzské hořčice, lžička soli, 2 lžíce zelených natí

Postup přípravy:

Brukev, celer a mrkev nastrouháme, osmažíme na másle, přidáme brokolici nebo květák rozebrané na malé růžičky a nudličky kapusty nebo kadeřávku či některého zelí. Osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme doměkka. Studené rozmixujeme, vmícháme majonézu, francouzskou hořčici a jemně sekané zelené natě. Mažeme na pečivo, sypeme sójovými nebo obilnými klíčky. Směs zeleniny můžeme použít podle vlastního uvážení nebo možnosti.

Další jídla:
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Španělská omeleta

Recepty
Motto

Zeleninová pomazánka pohladí chuťové pohárky.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.