Recepty > zeleninové > zeleninová pomazánka
Potřebné suroviny:
6 šálků míchané zeleniny, 2 lžíce obilných klíčků, 2 lžíce másla, lžička drceného kmínu, 2 šálky sójové majonézy, 2 lžíce francouzské hořčice, lžička soli, 2 lžíce zelených natí
Postup přípravy:
Brukev, celer a mrkev nastrouháme, osmažíme na másle, přidáme brokolici nebo květák rozebrané na malé růžičky a nudličky kapusty nebo kadeřávku či některého zelí. Osolíme, přidáme drcený kmín a podusíme doměkka. Studené rozmixujeme, vmícháme majonézu, francouzskou hořčici a jemně sekané zelené natě. Mažeme na pečivo, sypeme sójovými nebo obilnými klíčky. Směs zeleniny můžeme použít podle vlastního uvážení nebo možnosti.
Další jídla:
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Španělská omeleta
Zeleninová pomazánka pohladí chuťové pohárky.