Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka se sterilovanými bílými fazolemi

Zeleninová polévka se sterilovanými bílými fazolemi

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 mrkve, 1 petržel, 1 menšího celeru, 1 cibule, 1 květáku, 1 menší hlávky bílého zelí nebo kapusty, 4 velké brambory, plechovka bílých fazolí ve slaném nálevu, olej, sůl, 2 lžíce mleté sladké červené papriky, 3 stroužky česneku, 3 lžíce hladké mouky, 2 litry vody, špetka harmonie chuti, 1 lžíce kečupu, sekaná zelená petrželka

Recept na přípravu:

Nakrájíme nadrobno zeleninu (celer, mrkev, petržel, cibuli, květák, bílé zelí nebo kapustu apod.) a vaříme v osolené vodě. Opepříme a po chvíli varu přidáme na kostky nakrájené brambory a plechovku bílých fazolí ve slaném nálevu. Na oleji osmahneme cibuli, vsypeme sladkou červenou papriku, utřený česnek a hladkou mouku. Vznikne cibulová papriková jíška, kterou zředíme studenou vodou, řádně metličkou rozmícháme a zavaříme do polévky. Doladíme ochucovadlem, lžící kečupu a sekanou zelenou petrželkou.

Další recepty:
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme pažitkou.
Špenátová polévka se smetanou, přidáme rozmačkaný česnek.
Hovězí guláš chutná s chlebem.
Kuřecí maso na kari s rýžovými nudlemi.
Bramboračka s houbami kterou vaříme do změknutí brambor.
Polévka z červené čočky a rajčat, dochutíme ji petrželkou.
Krémová bramboračka do které vmícháme šlehačku.
Česnečka recept na vaření.
Fazolačka s uzeným masem kterou posypeme nakrájenou pažitkou.
Frankfurtská polévka s párkem ochucená paprikou a pažitkou.
Španělská česnečka do níž vmícháme vejce prošlehaná se sýrem.
Boršč z červené řepy dochutíme kořením a česnekem.
Ruský boršč vaříme doměkka.
Polévka z červené čočky

Recepty
Motto

Zeleninová polévka se sterilovanými bílými fazolemi má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.