Recepty

Recepty > polévky > zeleninová polévka s vločkami a žloutky

Zeleninová polévka s vločkami a žloutky

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 vaječné žloutky, bujón, 1 litr vody, 2 lžíce másla, 40 g ovesných vloček, 200 g mražené zeleniny, 3 dl mléka, petrželka, sůl

Recept na přípravu:

Vločky propereme pod tekoucí vodou a uvaříme v osolené vodě do měkka. Potom vločky rozmixujeme. Zeleninu podusíme na másle. V mléce rozšleháme žloutky. Vývar s vločkami přivedeme k varu, přidáme kostku zeleninového bujonu, podušenou zeleninu a vlijeme mléko se žloutky a povaříme ještě 5 minut. Zdobíme zelenou petrželkou.

Další recepty:
Bažantí polévka do které zavaříme nudličky.
Bramboračka s houbami vařená do změknutí hub.
Francouzská cibulačka se sýrem zapečená.
Houbové kyselo přikyselíme octem.
Krémová zelňačka posypaná nadrobno nakrájenou petrželkou.
Babiččina rajská s masovými kuličkami.
Polévka z vepřového kolena a pórku.
Houbová česnečka s nadrobno nasekanou pažitkou.
Babiččina bramboračka s najemno nakrájenou paprikou.
Zelňačka s mrkví je nejlepší druhý den.
Drožďová polévka s ovesnými vločkami a mlékem.
Cibulačka se sýrem strouhaným.
Bačovská polévka kterou podáváme s chlebem.
Italská zeleninová polévka minestrone

Recepty
Motto

Zeleninová polévka s vločkami a žloutky má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.