Recepty > kuře > zapékané kuřecí řízky
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 kuřecí plátky, sůl, mletý pepř, libeček, 50 g anglické slaniny, 1 šlehačka, máslo, suroviny na trojobal (vajíčko, mouka, strouhanka)
Postup přípravy:
Kuřecí plátky naklepeme, osolíme, opepříme, poklademe libečkem a anglickou slaninou, svineme a obalíme v trojobalu. Do zapékací misky vymazané máslem vložíme svinuté řízky, zalijeme šlehačkou, přikryjeme a vložíme péci do na vysokou teplotu rozpálené trouby na 15 - 20 minut, poté odklopíme poklici a dopečeme dalších 20 minut. Podáváme s brambory jako přílohou.
Další jídla:
Nádivka do kuřete z housek.
Játrová omáčka s rýží zalitá mlékem.
Kuře na kari zjemníme smetanou.
Kuřecí řízky v jogurtu a grilovacím koření.
Pečené kuře na moravance, kečupu, pivu a masoxu.
Hovězí plátky na houbách podáváme s brambory.
Krůtí rolka se zeleninovou rýží zalitou sladkokyselou zálivkou.
Plněné kuřecí řízky podáváme s přílohou a nakrájenými rajčaty.
Hovězí vývar se zeleninou ozdobíme nadrobno pokrájenou zelenou petrželovou natí.
Kuře na pomerančích podáváme s rýžovými nudlemi.
Hovězí rolka se šunkou a sýrem kterou nakrájíme na kolečka.
Zapékané brambory s kuřetem
Recept, podle kterého je hračka připravit pokrm zapékané kuřecí řízky.