Recepty

Recepty > ostatní > zapečené žemle s rajčaty

Zapečené žemle s rajčaty

Suroviny potřebné pro přípravu jídla:

4 žemle, máslo, 4 středně velká rajčata, 8 plátků plátkového sýra, 8 plátků šunkového salámu nebo libové anglické slaniny, 1 velká cibule, 2 lžíce majonézy, sůl, mletý pepř

Postup přípravy:

Majonézu osolíme, opepříme mletým pepřem a zamícháme.

Žemle podélně rozkrojíme, každou potřeme máslem, položíme kolečko salámu, na kolečka nakrájené rajče, přidáme trochu majonézy, posypeme nadrobno pokrájenou cibulí a položíme plátek sýra.

Takto připravené žemle poklademe na pečícím papírem vyložený plech a zapečeme v troubě předem vyhřáté na 250 °C.

Další recepty:
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Křenová pěna je připravená ze šlehačky a křenu.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Zapečené brambory se šlehačkou a sýrem.
Domácí žemle pečeme aby byly křupavé.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Žemle na hamburger rozkrojíme a plníme.
Sýrové smaženky jsou vhodná příloha k salátům.
Tvarohová pomazánka s mrkví chutná se sklenkou mléka.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Králík na moravance, jednotlivé porce masa osolíme a obalíme ve slanině...
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Recept na americký hamburgr

Recepty
Motto

Recept, podle kterého připravíte jídlo zapečené žemle s rajčaty.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.