Recepty > vepřové maso > zapečené vepřové řízky na česneku
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Potřebné suroviny:
4 vepřové řízky, sůl, mletá paprika nebo grilovací koření, olej
Zálivka: 2 dl šlehačky, 100 g nastrouhaného sýra, 1 lžíce kečupu, špetka majoránky, 3 prolisované stroužky česneku
Postup přípravy:
Vepřové řízky naklepeme, posolíme a posypeme paprikou nebo grilovacím kořením. Do olejem vymazaného pekáčku vložíme řízky a zalijeme zálivkou, kterou jsme si připravili smícháním výše uvedených surovin. Vložíme do předem vyhřáté trouby, kde pečeme do měkka.
Další recepty:
marinované vepřové kotlety rošťák, vepřové řízky v sýrovém kabátku, vepřová směs se zelím, džuveč, vepřové kotlety, kuřecí řízky v tatarské omáčce, vepřové kotlety na houbách, vepřové maso marinované v česnekovo-feferonkové marinádě, medová marináda, pivovarský tokáň, domácí klobásy, vepřové švejžužu, bramborákové řízky z vepřového masa
Recepty chutnají doma i u přátel.
Yin.cz prináší informace nejen o jídle.