Recepty > zeleninové > zapečené tofu s olivami a zeleninou
Potřebné suroviny:
šálek krájených zelených oliv, 2 šálky tofu, 1/2 šálku krájeného celeru, 1/2 šálku rajčatového protlaku, 1/2 šálku krájených vlašských ořechů, lžička cibule, sůl, lžíce strouhaného chleba, lžíce sekané petržele, 1/2 lžičky citrónové šťávy, tymián podle chuti
Postup přípravy:
Na oleji podusíme 5 minut celer a petržel, přidáme tofu, rajčatový protlak a vše promícháme. Přidáme ořechy, cibuli, chléb, olivy, sůl, okořeníme citrónem a tymiánem. Promíchané pečeme ve vymaštěné pánvi 45 minut.
Další jídla:
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Baskické fazole se sosem.
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Fazolový krém zředíme trochou mléka.
Španělská omeleta
Zapečené tofu s olivami a zeleninou pohladí chuťové pohárky.