Recepty

Recepty > polévky > zapečená cibulačka

Zapečená cibulačka

Suroviny potřebné pro přípravu:

5 větších cibulí, 4 lžíce másla, 4 lžíce oleje, 1 lžíce mouky, 1/2 lžičky cukru, 1 lžička sladké papriky, 1/4 litru bílého suchého vína, 1 litr hovězího vývaru, 1/2 lžičky tymiánu, 1 lžičky sušené zelené petrželky, sůl, pepř, 100 g sýra nastrouhaného na hrubším struhadle, 1 bageta

Recept na přípravu:

Cibuli nakrájíme na půlkolečka. Na pánvi rozehřejeme 2 lžíce másla se 4 lžícemi oleje. Cibuli osmažíme do zlatova, pak ji zaprášíme moukou, cukrem a paprikou, chvilku osmahneme a zalijeme vínem. Dusíme pod pokličkou dokud se nezmenší objem tekutiny na 3/4. Vývar povaříme s tymiánem a usušenou petrželkou. Obsah pánve přendáme do vývaru a na malém plameni vaříme pod pokličkou přibližně hodinu. Dochutíme solí a pepřem podle chuti. Na zbylém másle osmažíme nakrájenou krajíce bagetku. Polévku přelijeme do ohnivzdorných misek, nahoru položíme osmaženou bagetu, kterou zasypeme sýrem. Zapečeme v troubě vyhřáté na teplotu 200 °C až do roztavení sýra.

Další recepty:
Brokolicová krémová polévka s kostičkami rohlíků.
Cibulačka z červené cibule kterou podáváme se zapečenými sýrovými toustíky.
Polévka z mražené kukuřice ke které podáváme opečené houstičky.
Jihočeská zelnice s dozlatova osmaženou cibulkou.
Krémová bramboračka kterou podáváme s osmaženou bramborou.
Cibulačka se smetanou a špetkou cukru.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Hustá květáková polévka zahuštěná polohrubou moukou.
Vichyssoise krém je francouzské jídlo.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Fazolačka s uzeným masem a bramborem.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Fazolačka s klobásou dochucená prolisovaným česnekem a octem.
Jemná cibulačka

Recepty
Motto

Zapečená cibulačka lahodné chuti má své kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.