Recepty > polévky > žampionová polévka s růžičkovou kapustou
Ochutnejte jídla připravená podle našich receptů. Rozehrajte na svém talíři symfonii chutí, pro které na našich stránkách naleznete inspiraci.
Suroviny potřebné pro přípravu:
necelá síť růžičkové kapusty, 6-8 menších žampionů, 1 menší cibule, kus pórku, 2 plátky šunky, 3 větší brambory, menší hrst sterilovaného hrášku, trochu sezamových semínek, tmavá jíška, 1 masox, trocha oleje, pažitka, sůl
Recept na přípravu:
Na rozehřátém oleji osmahneme drobno nakrájenou cibuli, po chvíli smažení přidáme na půlkolečka nakrájený pórek, růžičkovou kapustu nakrájenou na čtvrtinky, žampiony na plátky, ještě chvíli smažíme a zalijeme vývarem s masoxem, do kterého přidáme na menší kousky nakrájené brambory a necháme vařit. Když je vše uvařené na skus, polévku dosolíme, zahustíme jíškou, přidáme sezamová semínka, hrášek, nakrájenou šunku, povaříme a do vypnuté polévka přidáme nadrobno posekanou pažitku.
Další recepty:
Couračka z kyselého zelí ke které při podávání přidáme rozpuštěné máslo.
Rybí polévka z filé dochucená mlékem.
Čočková polévka se zeleninou bez nutnosti ohřívání.
Rybí pomazánka chutná namazaná na chléb.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Smetanová polévka s houbami ozdobíme ji na talíři zelenou pažitkou.
Žampionová omáčka s vařeným masem.
Sýrová polévka se zeleninou kterou ozdobíme zelenou petrželkou.
Krémová žampionová polévka ve které rozpustíme sýry.
Bramboračka na másle s jíškou.
Koprová polévka s houbami posypaná strouhaným eidamem.
Žampionová polévka se zeleninou
Ochutnejte recept žampionová polévka s růžičkovou kapustou.