Recepty > polévky > žampiónová polévka s toasty
Suroviny potřebné pro přípravu:
čerstvé žampióny, cibule, máslo, zeleninový vývar, toastový chléb, sýr eidam, čerstvý kerblík, bílé víno, pepř, sůl
Recept na přípravu:
Oloupanou cibuli jemně nakrájíme. Očistíme a omyjeme žampióny a nakrájíme je na tenké plátky. V hrnci zahřejeme máslo a cibuli s žampióny dozlatova osmahneme. Podlijeme vývarem a při mírné teplotě asi 15 minut vaříme. Z každého krajíčku toastového chleba odřízneme kůrku a vykrojíme libovolný ozdobný tvar. Na pánvi zahřejeme hrudku másla a kousky toastu na něm po obou stranách lehce osmahneme. Stejné tvary vykrájíme i ze sýra a poklademe jimi plátky toastu. Potom obojí na pánvi pod pokličkou zapékáme, až se sýr roztaví. Kerblík opereme a lístky otrháme. Polévku ještě dochutíme solí, pepřem a bílým vínem. Přidáme do ní hrubě posekaný kerblík. Polévku nalijeme na talíře, na povrch položíme po jenom toastu a ihned podáváme.
Další recepty:
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Zelňačka s fazolemi do které přilijeme šlehačku.
Žampionová omáčka se smetanou dochucená octem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Pikantní zelňačka s brambory.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Žampionová polévka s brambory
Žampiónová polévka s toasty má své chuťové kouzlo.