Recepty > polévky > zakysaná houbová polévka se škvarky
Suroviny potřebné pro přípravu:
kelímek zakysané smetany, kelímek smetany na vaření, 300-500 g mražených nebo čerstvých hub, 200 g anglické slaniny, troška kopru, špetka soli, pepře, vegety, drceného kmínu, 2 rozšlehané vejce, 3 vařené brambory, světlá jíška
Recept na přípravu:
Nejdříve si z másla a mouky připravíme jíšku, kterou zalijeme trochou studené vody a vymícháme, aby nevznikly hrudky. Poté dolijeme 1,5-2 litry vody, přidáme houby, zakysanou smetanu i smetanu na vaření. Chvíli vaříme, dochutíme solí, pepřem, vegetou, kmínem, popř. octem, aby měl vývar sladko-kyselkavou chuť. Vmícháme rozšlehaná vejce. Vedle na pánvičce bez tuku osmahneme najemno nakrajenou anglickou slaninu a to tak dlouho, až se vytvoří malé škvarečky. Ty pak spolu s vypečeným tukem přidáme na závěr do polévky. Na kostičky nakrájené brambory rovněž vložíme do polévky. Necháme ještě minutku projít varem, přidáme kopr a pochoutka je hotová.
Další recepty:
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Polévka ze šťovíku do které přidáme osmažené kostičky housky.
Španělská česnečka do které přidáme rajčata.
Rychlá česnečka s osmaženými kostičkami housky.
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Gulášová polévka z konzervy podávaná s pečivem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Houbová svíčková chutná s houskovým knedlíkem.
Kopřivová polévka recept
Zakysaná houbová polévka se škvarky má své chuťové kouzlo.