Recepty > zeleninové > zahradníkova polévka
Potřebné suroviny:
1 mrkev, 9 šálků vody, 1 petržel, hrst chřestových fazolek, šálek celeru, šálek květáku, list červeného mangoldu, list kadeřávku, 2 lžíce másla, lžíce zeleného hrášku, šálek bramborových nudliček, lžička soli, 2 lžíce zelené cibule, 4 kuličky pepře
Postup přípravy:
Očištěnou mrkev a petržel nakrájíme na tenká kolečka, celer na kostky. Květák rozebereme na růžičky, košťál, mangold a kadeřávek nakrájíme na nudličky a fazolky na úhledné kousky. Všechnu zeleninu krátce osmažíme na másle, zalijeme vodou, osolíme a pomalu uvedeme do varu. Přidáme celý pepř, hrubě nastrouhané syrové brambory s hráškem a vaříme 20 minut. Hotovou polévku sypeme zelenou cibulí.
Další jídla:
Hlávkový salát se lžicí citronové šťávy a lžicí olivového oleje.
Jablečný koláč na plech vložíme do vyhřáté trouby...
Květákové placičky se sýrem osmažíme na rozpáleném oleji.
Květákové placky upečeme na pečícím papíře.
Květák s kuřecím masem podáváme s brambory.
Sedmihradské zelí 20 minut zapékáme.
Špagety Carbonara podle italského receptu.
Cuketa po řecku s cibulí a sýrem.
Zapečený květák se šunkou a sýrem dáme do mísy.
Zapečená plněná rajčata podáváme s topinkami.
Zelné placky pečeme dozlatova.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou podáváme, dokud jsou teplé.
Baskické fazole se sosem.
Španělská omeleta
Zahradníkova polévka pohladí chuťové pohárky.