Recepty > polévky > zabijačková prdelačka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1 cibule, jelítkový prejt (asi 30 dkg), vývar z kostí, majoránka, mletý pepř, sůl, kroupy nebo rýže
Recept na přípravu:
Na trošce oleje si zpěníme cibuli a přidáme na kostky nakrájený prejt, který důkladně prohřejeme, aby se kostky úplně rozmělnily. Chvíli mícháme a pak zalijeme vývarem z vepřových kostí. Kroupy nebo rýži uvaříme zvlášť a přidáme. Dosolíme, opepříme a přidáme majoránku. Polévku ještě chvíli provaříme.
Další recepty:
Zelňačka s fazolemi do níž přilijeme šlehačku.
Zelňačka s uzeným masem vařená v objemu tří litrů.
Vepřo knedlo zelo je tradiční pokrm české kuchyně.
Kapustnica s vařenými brambory.
Kuře plněné červeným zelím a uzeným masem pečeme hodinu při teplotě 180-200 °C.
Polévka z hlavy kapra s kousky chleba.
Rajská polévka s nočky které zavaříme v hotové polévce.
Toskánská Minestrone podáváme ji ozdobenou hoblinkami italského sýru parmezán.
Červený boršč smetanu si do talíře s borčšem přidává každý sám.
Vývar z uzených žeber dochutíme drceným česnekem.
Zabijačková polévka ozdobená nadrobno nasekanou petrželkou.
Kuře pečené na kysaném zelí přílohou je domácí bramborový knedlík.
Krémová bramboračka - vyšleháme nepříliš tuhou šlehačku.
Prdelačka
Zabijačková prdelačka přináší na české talíře svoji chuť.