Suroviny potřebné pro přípravu jídla:
Množství surovina zvolíme podle počtu strávníků: toustový chléb, anglická slanina nakrájená na plátky, sýr niva, vejce, mletý pepř
Postup přípravy:
Plátky slaniny rozkrojíme na poloviny. Toustový chléb nakrájíme na krajíčky a upečeme v topinkovači nebo na lehce vymazaném plechu v troubě.
Sýr niva nakrájíme na kostičky, obalíme ve slanině, spíchneme párátkem a vyskládáme vedle sebe do hrnce nebo každou do lívanečníku. Když se sýr začne trochu tavit a slanina zbělá, na každou kostičku nivy vyklepneme vejce a usmažíme volská oka.
Odstraníme párátko a podáváme na krajičku toustového chleba.
Další recepty:
Domácí žemle pečeme aby byly křupavé.
Tvarohová pomazánka s mrkví chutná se sklenkou mléka.
Králík na paprice podáváme s knedlíkem.
Kuře na rajčatech a paprice vytvoří křupavou kůrčičku.
Křenová pěna je připravená ze šlehačky a křenu.
Pečené kuře se sýrem podáváme s topinkami.
Kuře na paprice podáváme s rýží.
Zapečené brambory se šlehačkou a sýrem.
Masová směs na tousty do níž přidáme zeleninovou směs.
Žemle na hamburger rozkrojíme a plníme.
Sýrové smaženky jsou vhodná příloha k salátům.
Těstoviny s rajčaty a bazalkou posypeme parmazánem.
Králík na moravance, jednotlivé porce masa osolíme a obalíme ve slanině...
Recept na americký hamburgr
Recept, podle kterého připravíte jídlo žabí oka.