Recepty

Recepty > polévky > vývar z králíka s játrovými noky

Vývar z králíka s játrovými noky

Suroviny potřebné pro přípravu:

200 g předního králičího masa s kostmi, 1,5 litru vody, 2 kuličky pepře, 2 kuličky nového koření, kousek mrkve, celeru, petržele a cibule, polévkové koření, pažitka, sůl
Noky: 100 g králičích jater, 1/2 vejce, 30 g strouhanky, 1 lžíce hrubé mouky, kousek cibule, česnek, sůl, mletý pepř

Recept na přípravu:

Opláchnuté králičí maso spaříme vařící vodou, opláchneme je, zalijeme studenou vodou, přidáme sůl, cibuli, pepř, nové koření a vaříme, až maso změkne. Ke konci varu přidáme kořenovou zeleninu. Vývar procedíme, zavaříme do něj játrové noky a uvaříme je asi čtyři minuty. Maso obereme z kostí, drobně pokrájíme a přidáme do polévky. Dochutíme ji polévkovým kořením. Při podání můžeme posypat drobně pokrájenou pažitkou.

Příprava noků: opláchnutá králičí játra uškrábeme na prkénku, přidáme vejce, sůl, mouku, pokrájenou cibuli, třený česnek, pepř, promícháme a zahustíme strouhankou.

Další recepty:
Gulášovka s párkem a bramborem.
Kuřecí vývar s nudlemi vaříme doměkka.
Rychlá gulášová zelňačka zalitá smetanou.
Srbská čorba se zeleninou.
Boršč z hovězího masa podáváme se smetanou.
Majonéza s kari do které přidáme smetanu a citronovou šťávu.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky ze strouhanky.
Slepičí polévka s nudlemi a masem.
Tradiční boršč je ozdobený zakysanou smetanou.
Francouzská bramboračka s nadrobno nasekanou petrželkou nebo pažitkou.
Dršťkovka z hlívy s česnekem.
Kuřecí polévka se žampiony dochucená kari.
Ukrajinský boršč bez masa podáváme se zakysanou smetanou.
Šunkové noky do polévky

Recepty
Motto

Vývar z králíka s játrovými noky má svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.