Recepty

Recepty > polévky > vývar z kostí

Vývar z kostí

Suroviny potřebné pro přípravu:

300-500g hovězích kostí, cca 2 litry vody, kousek mrkve, celeru, petržele, kapusty a cibule, 2 kuličky pepře, 1 kulička nového koření, sůl

Recept na přípravu:

Kosti opláchněte vlažnou vodou, znečištěná místa oškrábejte nožem, kosti opět opláchněte, zalijte studenou vodou a vařte stejně jako vývar z masa. Ani vývar z kostí nemá být příliš mastný, proto při použití morkových kostí syrový morek vyjměte. Z vepřových a telecích kostí uvařte vývar k přípravě zahuštěných polévek a omáček a k podlévání masa při pečení a dušení.

Další recepty:
Staročeská bramboračka do které vklepneme žloutky.
Hovězí vývar z morkových kostí vlijeme do talířů a podáváme.
Česnečka se sýrem a šunkou kterou řelijeme horkým vývarem.
Hovězí vývar s drožďovými knedlíčky 4 minuty zavaříme.
Telecí polévka z vývaru.
Telecí ragú s chřestem podáváme s rýží.
Zelňačka z uzených kostí dochucená polévkovým kořením a solí.
Polévka šči s mírně kyselou smetanou v omáčníku.
Čínská švestková omáčka z kuřecího vývaru.
Vývar z morkových kostí nakonec ochutíme.
Hovězí vývar z morkových kostí nalijeme do talířů a podáváme.
Bouillabaisse - mořské plody necháme rozmrazit.
Polévka z mletého hovězího masa s kapáním.
Thajská kuřecí polévka recept

Recepty
Motto

Vývar z kostí má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.