Recepty

Recepty > polévky > vývar s kořenovou zeleninou

Vývar s kořenovou zeleninou

Suroviny potřebné pro přípravu:

2 litr kuřecího vývaru (slepičího, hovězího), 1 vejce, 5 lžiček krupice, kořenová zelenina, zelená petrželka nebo pažitka

Recept na přípravu:

Do hrnku vzklepneme vejce, přidáme krupici a důkladně rozmícháme. Necháme stát alespoň 30 minut. Z vývaru si odlejeme necelý hrnek a do zbývajícího přidáme očištěnou nakrájenou zeleninu a vaříme. Do hrnku s vejcem a krupicí nalijeme odlitý vývar (nesmí být vařící), rozmícháme, vlijeme do polévky a všechno společně chvilku povaříme. V případě potřeby dochutíme solí či polévkovým kořením. Při podávání na talíři přidáme pažitku či petrželku.

Další recepty:
Krémová česnečka z mléka.
Zelňačka z uzených kostí kterou ochutíme podle potřeby.
Mrkvový krém se zázvorem rozmixujeme dohladka.
Kuřecí vývar s noky ozdobíme nadrobno nasekanou pažitkou.
Vývar z morkových kostí přidáme nudle.
Žampionový krém dochutíme podle potřeby.
Mrkvová polévka s kari kterou ozdobíme kysanou smetanou.
Polévka z hříbků do níž přidáme prolisovaný česnek.
Cuketová polévka se smetanou kterou posypeme osmaženou houskou.
Kuřecí česnečka s prolisovaným česnekem.
Krémová bramboračka se šlehačkou.
Hovězí vývar se zeleninou do nějž vrátíme hovězí maso.
Cuketu na kari mícháme, dokud nezhoustne.
Cuketová polévka s mrkví

Recepty
Motto

Vývar s kořenovou zeleninou přináší na talíře svoji chuť.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.