Recepty

Recepty > polévky > vývar pro gurmány

Vývar pro gurmány

Suroviny potřebné pro přípravu:

kuřecí maso, hovězí žebro, vepřová játra, domácí těstoviny, mrkev, petržel, celer, vejce, žemle, česnek, zelená čerstvá petrželka, majoránka, pepř, sůl

Recept na přípravu:

Hovězí žebro dáme vařit do osolené vody. Když je asi z poloviny měkké, přidáme kuřecí maso a očištěnou a pokrájenou mrkev, petržel a celer. Vše společně uvaříme doměkka. Vývar scedíme a přivedeme k varu. Játra jemně umeleme a dáme do misky, přidáme vaječný žloutek a na jemné kostičky nakrájenou žemli. Ochutíme česnekem utřeným se solí, pepřem a majoránkou. Dobře promícháme a lžící tvoříme nočky, které zavaříme do vroucího vývaru. Pak do vývaru vrátíme nakrájené kuřecí maso, hovězí maso a zeleninu. Přidáme předem a zvlášť uvařené těstoviny. Jednotlivé porce zdobíme snítkou čerstvé zelené petrželky, játrové noky podáváme zvlášť.

Další recepty:
Staročeská bramboračka se zelenou petrželkou.
Koprová kulajda do nějž vmícháme pokrájená vejce.
Červená zelňačka se sušenými švestkami.
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky které vkládáme do polévky.
Okurková omáčka s houskovým knedlíkem.
Uzená polévka s rýží s brambory a zeleninou.
Slovenská kapustnica se žloutkem.
Špenátová polévka z mraženého špenátu s prolisovaným česnekem.
Krémová zelňačka se smetanou.
Pikantní zelňačka s brambory.
Švestková polévka z vypeckovaných švestek.
Hovězí plátky na houbách podle chuti zahustíme.
Slepičí vývar s pokrájenou jarní cibulku.
Luštěninová polévka

Recepty
Motto

Vývar pro gurmány má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.