Recepty > polévky > vločková rajská polévka
Suroviny potřebné pro přípravu:
1,5 litru vody, 30 g tuku, 30 g mouky, malá cibule, pepř, sůl, 60 g ovesných vloček, 0,5 malého rajského protlaku, cukr, citrónová šťáva, pažitka, strouhaný sýr
Recept na přípravu:
Z tuku, mouky a cibulky připravíme světlou cibulovou jíšku, přidáme špetku pepře, zředíme vodou, rozšleháme a 10 minut povaříme. Potom přidáme ovesné vločky, povaříme do měkka a prolisujeme. Do získaného krému přidáme protlak, krátce povaříme a dochutíme solí, citrónovou šťávou, cukrem a pažitkou. Na talíři posypeme strouhaným sýrem.
Další recepty:
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Brokolicová polévka se smetanou necháme prohřát.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Rychlá rajská omáčka s plněnými fazolovými lusky.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Vločková polévka s mrkví
Vločková rajská polévka má své chuťové kouzlo.