Recepty

Recepty > polévky > vločková polévka se zeleninou a čerstvou mrkvičkou

Vločková polévka se zeleninou a čerstvou mrkvičkou

Suroviny potřebné pro přípravu:

6 lžic ovesných vloček, čerstvá mrkvička, celer, malá kapusta, 2 kuličky nového koření, 3 kuličky pepře, polévkové koření, 1 litr vody, sůl, čerstvý libeček, petrželka, kopřiva, 2 lžíce olivového oleje

Recept na přípravu:

Ovesné vločky a na nudličky nakrájenou mrkev za stálého míchání osmahneme na oleji, přidáme drobně nakrájený celer a kapustu, koření, vařící vodu a vše asi 10 minut povaříme. Přimícháme sůl a kořenící směs, krátce povaříme, koření vyjmeme a polévku podáváme posypanou libečkem, petrželkou a kopřivou.

Další recepty:
Bílá bramboračka, brambory uvaříme.
Francouzská bramboračka ke které přimícháme smetanu s rozkvedlanými žloutky.
Rychlá gulášová zelňačka chutná ještě teplá.
Jemná cibulačka s nakrájenou pažitkou.
Brokolicová polévka se smetanou necháme prohřát.
Tatarka z kysané smetany a okurky.
Cibulačka z červené cibule - třetinu másla rozehřejeme.
Plněná mexická tortilla s náplní.
Slovenská kapustnica do které přidáme kysanou smetanu.
Silná česnečka s nastrouhaným sýrem ve vajíčku.
Vločková polévka se zeleninou dochucená dle vlastní chuti.
Frankfurtská polévka s párkem kterou posypeme pažitkou.
Mexická fazolačka chuťově doladěná estragonovým octem.
Vločková polévka s mrkví

Recepty
Motto

Vločková polévka se zeleninou a čerstvou mrkvičkou má své chuťové kouzlo.


Jídla podle receptů jsou pozvánka do světa chutí.